Blog

Sfaturi și trucuri despre cum să adaptezi pantofii de lucru direct la picioarele tale

Croirea pantofilor de lucru la picioarele tale poate oferi confort, sprijin și protecție, ceea ce este important dacă petreci mult timp pe picioare la locul de muncă. Dar uneori pantofii nu se potrivesc așa cum ți-ai imaginat și cauți modalități de a trece peste tura de lucru. Pot exista mai multe greșeli care provoacă disconfort la picioarele tale. Cu toate acestea, în acest articol vom rezuma sfaturi și trucuri despre cum să vă simțiți confortabil chiar și în timpul orelor de stat sau de mers pe jos.

Alegerea mărimii potrivite a pantofilor de lucru

Atunci când alegeți pantofi de lucru noi, gândiți-vă de două ori la mărimea pe care o alegeți. Diferite tipuri de pantofi pot avea dimensiuni diferite, așa că asigurați-vă că consultați tabelul de mărimi specific pentru acel tip de pantof. În cazul pantofilor ușori și flexibili, este obișnuit să alegeți dimensiunea reală a piciorului. Concentrați-vă în principal pe confort, iar dacă dimensiunea piciorului este între două numere, alegeți-l pe cel mai mare. Pe lângă lungime, este important să se ia în considerare și lățimea piciorului. Unii oameni au picioare mai late decât altele, așa că ar trebui să vă gândiți dacă aveți nevoie de pantofi cu o potrivire mai largă.

Pentru pantofii de lucru care au o forma mai robusta, sau pentru pantofii de iarna pe care ii vei purta in conditii mai reci, gandeste-te sa porti eventual ciorapi mai grosi. Cu siguranță nu vrei ca pantofii să-ți apese degetele și ar trebui să fii în picioare toată ziua cu acel sentiment. Evitați disconfortul și presiunea alegând pantofi de lucru cu o mărime mai mare. Iar dacă ești îngrijorat că pantofii tăi sunt largi, alege unul care are șireturi și îi poți strânge în funcție de confortul tău.

Materialul potrivit pentru încălțăminte pentru munca ta

Alegerea corectă a materialului pentru încălțămintea de lucru depinde de locul de muncă specific, profesie și industrie. Majoritatea pantofilor de calitate sunt confectionati din piele sau cauciuc deoarece ofera o rezistenta ridicata la deteriorarea mecanica. În plus, totuși, ele pot avea și caracteristici specifice care pot beneficia de anumite poziții de muncă sau industrii:

 • Pantofii de siguranță cu vârf de oțel sunt esențiali pentru constructori, electricieni sau grădinari, deoarece oferă protecție degetelor și picioarelor împotriva rănilor, cum ar fi căderea obiectelor grele.
 • Electricienii și tehnicienii în electronică ar trebui să prefere încălțămintea cu protecție antistatică, care minimizează riscul de deteriorare a echipamentelor electronice sensibile prin electricitatea statică.
 • Lucrătorii în condiții de lucru umede sau oriunde pe câmp pot aprecia încălțămintea cu material hidrofug care menține picioarele uscate.
 • Bucătarii, personalul sanitar și personalul hotelului pot folosi încălțăminte textilă ușoară, cu material respirabil, care menține temperatura optimă a picioarelor chiar și în condiții calde și umede.
 • Pozițiile de lucru în picioare preferă cu siguranță pantofii cu amortizare și branțuri, ceea ce ajută la reducerea oboselii picioarelor în timpul orelor lungi de lucru.
 • O serie de profesii, inclusiv fermieri, tehnicieni de laborator sau lucrători în chimie, vor aprecia pantofii de lucru din cauciuc care sunt impermeabili și protejează picioarele de substanțele nedorite.

Nu neglijați îngrijirea pantofilor de lucru

 1. Curățarea regulată a pantofilor îndepărtează murdăria și îi păstrează aspectul. Utilizați o perie moale sau o cârpă pentru a îndepărta praful și murdăria.
 2. După ce v-ați udat sau lucrați în ploaie, lăsați pantofii să se usuce natural la temperatura camerei. Evitați sursa de căldură artificială pentru a nu deteriora materialul acestora.
 3. Curățarea regulată sau înlocuirea tălpilor de pantofi va ajuta la menținerea igienei și a confortului în interiorul pantofilor. Folosiți spray-uri dezinfectante dacă este necesar.
 4. Folosind produse de îngrijire adecvate, cum ar fi crema de pantofi din piele sau spray-ul, va menține materialul hidratat și va prelungi durata de viață a acestuia.
 5. Dacă aveți mai multe perechi de pantofi de lucru, rotirea acestora va permite fiecărei perechi să se odihnească puțin și va preveni uzura excesivă.

Confortul picioarelor tale este o parte importantă a performanței excelente a muncii tale. Alegeți pantofi de lucru care se potrivesc cerințelor dvs. și conținutului postului și aveți grijă în mod regulat de starea și durata de viață a acestora. Nu neglija sfaturile mentionate in acest articol si credem ca iti vor aduce confortul dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *