Blog

Sfaturi pentru profesioniști: Cum să recunoști hainele de lucru de calitate

În calitate de lucrători pe termen lung în domeniul dvs., cu siguranță știți ce haine de lucru vă arată cel mai bine. Fie ca preferi o geaca de lucru izolata sau nu, sau pantaloni cu sau fara salopeta. Alegerea hainelor de lucru de înaltă calitate nu este doar tăiată și colorată.

Alegerea îmbrăcămintei potrivite poate avea un impact major asupra performanței tale la locul de muncă. Îmbrăcămintea de lucru de înaltă calitate este concepută pentru a rezista la rigorile locului de muncă, pentru a oferi confort și funcționalitate și pentru a vă ajuta să arătați și să vă simțiți încrezători la locul de muncă.

Cu toate acestea, având atâtea opțiuni disponibile pe piață, poate fi dificil să știi ce să cauți atunci când alegi îmbrăcăminte de lucru. În acest articol, vom discuta câteva sfaturi despre cum să distingem hainele de lucru de calitate, pe baza materialului și a detaliilor. Urmând aceste sfaturi, puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la îmbrăcămintea de lucru care va dura mai mult, performanță mai bună și, în cele din urmă, vă va ajuta să reușiți la locul de muncă. De la țesătură până la croitori și detalii funcționale, vom acoperi cei mai importanți factori care vă pot ajuta să identificați îmbrăcămintea de lucru de calitate și să vă asigurăm că profitați la maximum de investiția dvs.

Material – corp de haine de lucru

Când vine vorba de alegerea materialelor pentru îmbrăcăminte de lucru de calitate, există mai multe opțiuni de luat în considerare. Cele mai bune materiale pentru hainele de lucru sunt cele durabile, confortabile și funcționale pentru un anumit loc de muncă. În rândurile următoare, vom introduce cele două materiale cele mai utilizate în cazul hainelor de lucru, avantajele acestora, utilizarea adecvată tipului de îmbrăcăminte și capcanele pe care le poți evita.

Bumbac

Bumbacul este o fibră naturală care este respirabilă, confortabilă și ușor de întreținut. Este o alegere excelentă pentru hainele de lucru care trebuie să fie confortabile și ușor de mutat. Cel mai bun tip de haine de lucru de acest tip sunt tricourile, pantalonii de lucru și jachetele de lucru. Totuși, totul depinde de grosimea țesăturii.

Bumbacul ușor este respirabil și absoarbe bine transpirația și apa. Este ideal pentru tricouri cu maneca scurta sau jachete usoare de lucru. Bumbacul de greutate medie este excelent pentru pantaloni de lucru și jachete de lucru care sunt potrivite pentru condiții rezonabile de lucru cu o structură mai fermă. Bumbacul grosier este perfect pentru iernile uscate sau spatiile reci, fara contact cu apa. Este cald, dar ar absorbi multă apă în ploaie, deoarece nu are capacități de impermeabilitate.

Pe lângă marile avantaje, bumbacul are și dezavantaje care reduc calitatea hainelor de lucru, mai ales în cazul pieselor vestimentare mai scumpe care arată de înaltă calitate. Unul dintre dezavantaje este că, deși bumbacul este un material absorbant, datorită căruia transpirația nu va curge pe corp vara, hainele nu se vor usca ușor. Să lucrezi într-un tricou transpirat nu este chiar cel mai confortabil lucru, nu-i așa? Pe de altă parte, izolează bine, așa că nu vă fie teamă să alegeți un tricou din bumbac în medii de lucru puțin calde sau mai reci.

Un mare dezavantaj al bumbacului este contractia materialului prin spalare prea frecventa la temperaturi mai ridicate. Bumbacul, de la sine, tinde să se micșoreze dacă nu este spălat conform instrucțiunilor. Cu acest pas, îți poți pierde hainele de lucru în câteva zeci de minute.

În comparație cu fibrele artificiale, bumbacul se uzează mai repede, ceea ce reduce durata de viață a hainelor de lucru. Așadar, dacă intenționați să investiți într-o jachetă de lucru, pantaloni de lucru sau alte îmbrăcăminte, fiți conștienți de condițiile de muncă și de volumul de muncă pe care îl veți efectua în îmbrăcăminte, apoi luați în considerare dacă bumbacul este potrivit pentru dvs. Jachetele de lucru de calitate scăzută au, în general, un conținut mai mare de fibre de bumbac decât cele artificiale (PES, poliester).

Poliester

Poliesterul este o fibră sintetică ușoară, durabilă și care elimină umezeala. Îmbrăcămintea de lucru din poliester a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani datorită durabilității, capacității de absorbție a umezelii și versatilității. Este un material puternic și durabil, elimină bine umezeala și se poate usca rapid dacă se absoarbe apa. În general, necesită o întreținere redusă, este versatil și, în multe cazuri, adaugă proprietăți durabile articolelor de îmbrăcăminte din bumbac.

Nu se deformează nici în timpul spălărilor frecvente, în timp ce este excelent rezistent la lumina soarelui. Cu toate acestea, nu este foarte moale și confortabil, așa că este adesea folosit împreună cu bumbacul. Acesta servește în principal ca strat superior al jachetelor sau pantalonilor de lucru, oferindu-i capacitatea de a rezista la apă, vânt sau zăpadă.

Detalii care nu trebuie să lipsească dintr-o piesă de calitate

Pe lângă proprietățile durabile, hainele de lucru au și unele funcționale. Fiecare muncitor are nevoie de valoare adăugată de la îmbrăcămintea care îi va fi partener pe o perioadă lungă de lucru. Cusăturile întărite sau cusăturile duble sunt cu siguranță cele mai importante criterii pentru îmbrăcăminte de calitate din punct de vedere al detaliilor. Este un accesoriu care este cel mai important din punct de vedere functional al hainelor de lucru si nu trebuie sa lipseasca pentru fiecare piesa de calitate. Cusăturile întărite se găsesc de obicei la pantaloni în zona genunchilor și la jachetele de lucru în zona cotului sau umerilor. Acestea sunt locurile supuse cel mai mult stres în timpul mișcării, care se uzează semnificativ mai mult decât alte părți ale îmbrăcămintei.

Printre altele, veți aprecia cu siguranță numărul de buzunare mici și mari, care sunt depozitare pentru toate obiectele mici de lucru. Buzunarele sunt o parte integrantă a jachetelor și pantalonilor de lucru de calitate. Se găsesc cel mai adesea pe șolduri, mâneci, sâni sau coapse. Se pot folosi si pe pantaloni cu salopeta, cand prevad un buzunar direct pe sani.

Printre accesoriile de înaltă calitate, putem include și nasturi metalici și un fermoar, care țipă calitate. Îmbrăcămintea de calitate inferioară are încă elemente de fixare din plastic, care sunt mai puțin durabile decât cele din metal. Se pot rupe sau rupe, ceea ce poate face ulterior inutilizabile hainele de lucru.

La sfârșitul

Ca profesionisti, stii deja ca hainele de lucru de calitate trebuie sa fie functionale si rezistente in acelasi timp. Poliesterul funcționează excelent pentru cămășile de lucru vara și bumbacul iarna. Alege jachete de lucru si pantaloni de lucru din polibuton, cu un continut mai mare de poliester. Jachetele de iarnă și pantalonii de lucru ar trebui să fie din bumbac mai gros, împreună cu un strat superior de poliester. Nu uitați de accesoriile care vă pot face munca mai comodă și mai ușoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *