Blog

Tot ce trebuie să știi despre țepi și tălpi la pantofii de lucru

Pantofii de lucru sunt o parte esențială a echipamentului de protecție pe care mulți angajați trebuie să-l poarte pentru a-și asigura siguranța la locul de muncă. Cu toate acestea, unele locuri de muncă necesită o doză mai mare de protecție a picioarelor decât altele. Tocmai de aceea intră în scenă pantofii de lucru cu vârf sau talpă din compozit, care pot rezista la impacturi, înțepături și multe alte capcane pe care le poți întâlni la locul de muncă.

În timp ce vârfurile și plăcile tradiționale din oțel au fost standardul industriei de zeci de ani, materialele compozite au apărut ca o alternativă populară în ultimii ani. Degetele și tălpile compozite oferă mai multe avantaje față de omologii lor din oțel, inclusiv greutate mai ușoară, izolație îmbunătățită și proprietăți neconductoare. Deci, pentru ce sunt aceste dispozitive de protecție?

Tepi de protecție

Caracteristicile de siguranță ale încălțămintei de lucru includ cu siguranță țepi de protecție, care sunt concepute pentru a proteja degetele de la picioare de obiecte care cad sau de presiunea crescută asupra acestora. Ele sunt împărțite în vârfuri metalice și compozite. Picurile metalice sunt în mare parte fabricate din oțel, deci sunt relativ mai grele de purtat. Ele sunt acum înlocuite cu vârfuri compozite. Acestea sunt realizate din materiale ușoare precum Kevlar, fibră de carbon sau plastic și sunt nemetalice, făcându-le o alternativă excelentă la vârfurile din oțel.

Vârfurile compozite sunt, de asemenea, rezistente la pericolele electrice și au o izolație mai mare decât vârfurile din oțel. De asemenea, sunt mai confortabil de purtat, deoarece nu conduc căldura sau frigul. Puteți găsi vârful compozit în multe tipuri de încălțăminte de lucru, inclusiv botine, sandale de lucru, botine și cizme de iarnă sau de mijloc.

Planșete

Un branț este un branț care se adaugă la interiorul unei cizme de lucru sau a unei cizme pentru a oferi un strat suplimentar de protecție pentru partea inferioară a picioarelor. La încălțămintea de lucru, servește ca element de siguranță pentru a proteja picioarele de înțepături. Este de obicei realizat din materiale precum Kevlar sau oțel și este introdus în pantof între branț și talpă. Tampoanele de protecție pot preveni rănile cauzate de obiecte ascuțite precum cuie, sticlă sau fragmente de metal.

Pantofii cu talpă sunt adesea folosiți în industrii precum construcții, producție și lucrări de depozitare, dar și în meșteșuguri precum prelucrarea lemnului, fabricarea sticlei sau repararea. Cu toate acestea, sunt potrivite pentru toate mediile în care lucrătorii sunt expuși riscului de a călca pe obiecte periculoase. Branțurile sunt un mijloc de protecție suplimentar pentru pantofii de lucru și nu se găsesc niciodată numai în pantofii de lucru, ci în combinație cu un vârf din compozit. Asadar, in oferta noastra veti gasi incaltaminte cu capac de protectie si talpa in acelasi timp, in categoriile de sandale de lucru, botine, cizme de lucru, cizme de mijloc sau de iarna.

Standarde pentru pantofii de lucru cu vârf și talpă compozite

Există multe standarde care caracterizează încălțămintea de lucru. Cu toate acestea, în acest articol îi vom acoperi doar pe cei care acoperă pantofii de lucru cu vârf și talpă compozite. Standardul general pentru încălțămintea de siguranță este EN 20345, care caracterizează încălțămintea echipată cu elemente de protecție care protejează lucrătorii de posibile răniri. Acestea sunt în special vârful și planșeta. Tipul de încălțăminte de lucru cu aceste elemente de protecție este marcat cu litera S, care este derivată din sintagma engleză „încălțăminte de siguranță”.

În categoria pantofilor de lucru sub abrevierea S, există alții care caracterizează încălțămintea de lucru cu accesorii de protecție:

  • SB = cerințe de bază pentru încălțămintea de siguranță (care conțin încălțăminte de siguranță),
  • S1 = Proprietăți ale categoriei SB în legătură cu zona închisă a călcâiului, proprietăți antistatice și absorbție de energie în zona călcâiului,
  • S1P = Proprietăți ale categoriilor SB și S1, cu adăugarea unei plăci de protecție,
  • S2 = Proprietăți din categoria S1 în legătură cu penetrarea și absorbția apei,
  • S3 = Proprietăți din categoria S2 în combinație cu rezistența la perforare a tălpii și a tălpii călcate.

Pe lângă principalele abrevieri, puteți lua în considerare și alte cerințe suplimentare, cum ar fi proprietățile antistatice (A), pantofii izolatori electric (I), rezistența la apă (WR), protecția gleznelor (AR), rezistența la perforare (P) și multe altele.

Tălpii și tălpile de protecție sunt o alegere populară atunci când aleg încălțămintea de lucru pentru cei care acordă prioritate atât confortului, cât și calității și siguranței la locul de muncă. Atunci când alegeți pantofii de lucru potriviți, este important să luați în considerare terenul și pericolele locului de muncă. De exemplu, tălpile anti-alunecare sunt potrivite pentru persoanele care lucrează în medii umede sau alunecoase, în timp ce tălpile rezistente la perforare sunt ideale pentru cei care lucrează în industria construcțiilor sau în industria prelucrătoare. De asemenea, este important să vă asigurați că încălțămintea dvs. de lucru îndeplinește standardele de siguranță relevante pentru industria dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *