Blog

Tipuri de materiale sintetice și proprietățile lor în îmbrăcămintea de lucru

Diferite tipuri de haine de lucru sunt realizate din materiale diferite, aparținând profesiei sau scopului utilizării lor. Materialele sintetice sunt utilizate în mod obișnuit în îmbrăcămintea de lucru, deoarece oferă durabilitate, confort și protecție într-o varietate de industrii și sarcini de lucru. Există multe tipuri de materiale sintetice disponibile, fiecare cu proprietăți și caracteristici unice. În acest articol, vom trece peste materialele sintetice de bază care fac parte din hainele de lucru din oferta noastră, proprietățile lor și, de asemenea, îngrijirea lor.

Poliester (PES)

Poliesterul este un polimer sintetic obținut din petrol. Este cel mai popular material sintetic folosit în diferite tipuri de haine de lucru. Este ușor și respirabil, ceea ce îl face un material excelent pentru vreme caldă. Printre altele, oferă și o rezistență excelentă la abraziune sau rupere, deci este unul dintre materialele principale pentru partea superioară a hainelor.

Principalele avantaje ale poliesterului:

  • Este durabil și de lungă durată
  • El nu se încremeni
  • Nu se micșorează
  • Este ușor de întreținut
  • Atrage umezeala departe de corp

Cele mai comune haine de lucru care sunt fabricate din poliester sunt tricourile de lucru, jachetele de lucru, salopete sau hanoracele de lucru și multe altele. Îngrijirea hainelor de lucru din poliester este relativ ușoară. Spălarea în mașina de spălat este perfect, dar aveți grijă cu hainele deschise și închise în același ciclu de spălare. Utilizați un detergent ușor și încercați să evitați balsamurile de rufe sau înălbitorul. Uscați în mod ideal la aer sau în uscător la o temperatură scăzută. Nu este necesar să călcați hainele, deoarece poliesterul nu necesită mult.

Clorura de polivinil (PVC)

PVC-ul este un polimer sintetic utilizat în mod obișnuit în îmbrăcămintea de lucru datorită durabilității, rezistenței la apă și flexibilității sale. PVC-ul este produs prin polimerizarea monomerilor de clorură de vinil și poate fi produs într-o varietate de culori și grosimi, făcându-l un material excelent și flexibil, potrivit atât pentru articole de îmbrăcăminte de unică folosință, cât și pentru cele durabile.

Principalele avantaje ale PVC-ului:

  • Rezistent la apă, ulei și substanțe chimice
  • Material durabil
  • Flexibil și ușor
  • Rezistent la abraziune și rupere
  • Excelent ca izolație termică la temperaturi scăzute

PVC este un material realizat pentru impermeabile, jachete de iarnă, cizme, șorțuri sau îmbrăcăminte pentru diverse profesii chimice și industriale. Îngrijirea acestui tip de material sintetic este ușoară, dar trebuie să faci pașii corecti. Îmbrăcămintea din PVC trebuie curățată manual, folosind o cârpă sau un burete. Nu folosiți apă fierbinte sau agenți de curățare chimici. Cel mai bine este să depozitați astfel de haine într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.

Microfleece

Microfleece este un tip de lână fabricat din PVC. Principala diferență față de fleece clasic este că microfleece cântărește 200 g/m² sau chiar mai puțin, în timp ce fleece obișnuit poate fi puțin mai greu. Microfleece este fabricat din fibre de plastic împachetate dens, care sunt mai subțiri decât o șuviță de păr. Este adesea folosit ca o alternativă sintetică la lâna naturală, deoarece reproduce proprietățile simțite. Microfleece este materialul ideal pentru hanoracele de lucru care vă vor ține de cald pe vreme rece.

Polietilenă

Polietilena este un polimer termoplastic realizat din monomerul etilenă. Este un material versatil care este utilizat în mod obișnuit în producția de diverse produse, inclusiv îmbrăcăminte de lucru. Polietilena are mai multe proprietăți care o fac potrivită pentru hainele de lucru. Este ușor, flexibil și durabil, făcându-l ideal pentru crearea de îmbrăcăminte de protecție care permite o mișcare ușoară și rezistă la uzură. În plus, este rezistent la substanțe chimice, apă și radiații UV, ceea ce îl face potrivit pentru utilizare în medii solicitante. Îngrijirea pentru un astfel de material este aceeași ca și pentru îmbrăcămintea din PVC, atât în ​​ceea ce privește curățarea, cât și depozitarea.

Poliuretan

Poliuretanul este o componentă a multor haine de lucru impermeabile. În materialele impermeabile, poliuretanul formează un strat subțire continuu – o membrană. Dimensiunea porilor săi permite trecerea moleculelor mai mici de vapori de apă din mediul intern mai cald în mediul extern mai rece. Ca urmare, apa rămâne pe suprafața materialului și nu trece prin alte straturi.

Deși există mult mai multe materiale sintetice decât am menționat în acest articol, acestea sunt printre cele mai comune. Pe lângă faptul că sunt folosite pentru a produce haine de lucru de înaltă calitate, acestea fac parte și din mănușile de lucru sau pantofii de lucru. Îngrijirea adecvată a hainelor de lucru din materiale sintetice vă va servi în multe schimburi solicitante, așa că curățarea și depozitarea nu trebuie neglijate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *