Blog

Stratificarea corectă a hainelor de lucru pentru condiții de lucru în frig

Iarna este factorul decisiv pentru condițiile de lucru în aer liber, pentru a alege confortul sau funcționalitatea. Multe haine de lucru oferă doar o singură opțiune, așa că este esențial să ajungeți la mai multe straturi de îmbrăcăminte care să vă țină de cald și în același timp să vă protejeze la locul de muncă. Cea mai bună alegere este de a cunoaște stratificarea corectă a hainelor de lucru. Cum ar trebui să arate?

1. Stratul de bază

Scopul: Evacuarea transpirației de pe corp și menținerea pielii uscate.

Primul strat al îmbrăcămintei de lucru, cunoscut sub numele de strat de bază, joacă un rol esențial în menținerea confortului și a uscăciunii în condiții de lucru în frig. Este primul strat care vine în contact direct cu pielea, iar scopul său principal este de a îndepărta transpirația de pe corp și de a-l menține uscat.

Stratul de bază este adesea realizat din materiale funcționale, care au proprietăți excelente de absorbție a transpirației și uscare rapidă. Printre materialele populare se numără polipropilena, poliesterul sau lâna merinos. Stratul de bază ar trebui să fie confortabil, fără cusături care ar putea provoca frecare sau iritații ale pielii. Cea mai frecventă alegere este lenjeria termică funcțională și șosetele termice.

2. Strat de izolație

Scopul: Crearea unei izolații termice între corp și temperatura exterioară

Al doilea strat al hainelor de lucru, denumit strat de izolație, este conceput pentru a reține căldura prin captarea aerului în apropierea corpului și pentru a oferi protecție termică suplimentară. Rolul său este de a asigura o izolație împotriva frigului, acționând ca o barieră termică între corpul cald și mediul exterior.

Straturile de izolație sunt adesea realizate din materiale care au o capacitate mare de reținere a aerului, de exemplu fleece, izolație din pene sau materiale sintetice cu un raport ridicat între izolație termică și greutate. Straturile de izolație sunt adesea concepute pentru a fi ușoare, permițând o stratificare ușoară și confort.

Alegeți stratul de izolație în funcție de tipul de activitate de lucru și de temperatura exterioară. Fleece de exemplu, este adecvat pentru condiții de frig moderat, în timp ce izolarea cu pene poate fi mai eficientă în condiții de frig extrem. Cel mai adesea, acestea sunt hanorace de lucru sau cămăși.

3. Strat de protecție

Scopul: Protecție împotriva efectelor meteorologice (vânt, ploaie, zăpadă)

Al treilea strat de haine de lucru oferă protecție împotriva vântului, ploii și a altor condiții nefavorabile. Materialele folosite în acest strat trebuie să fie rezistente la vânt și la apă. Printre materialele populare se numără Gore-Tex, eVent și alte materiale cu membrană. În general, acest strat trebuie să fie rezistent la vânt, impermeabil, respirabil și cu uscare rapidă. Aceste caracteristici îl fac un articol de îmbrăcăminte excelent pentru activitățile de lucru în aer liber. În oferta noastră veți găsi o varietate de haine durabile pantaloni de lucru și jachete de iarnă pentru vreme rece.

Cum să reglezi temperatura corpului cu îmbrăcăminte de lucru modulară?

Reglarea temperaturii corporale în condiții de lucru în frig nu se rezumă doar la stratificarea hainelor. Activitatea fizică regulată poate contribui, de asemenea, la menținerea temperaturii corporale. O modalitate convenabilă este de a ajusta stratificarea în funcție de condițiile actuale de temperatură și de intensitatea lucrului. Ar trebui să vă puteți adapta îmbrăcămintea în funcție de nevoile dumneavoastră și de mediul de lucru pentru a asigura reglarea optimă a temperaturii corpului în condiții de frig.

Hainele potrivite pentru reglarea căldurii sunt jachete și pantaloni de lucru cu caracteristici speciale – mâneci detașabile, fermoare pentru o mai bună ventilație sau ventile la subsuori sau la genunchi.

Iarna este o perioadă dificilă pentru activitățile profesionale, astfel încât îmbrăcămintea de lucru potrivită este o prioritate pentru confort și eficiență. Stratificarea hainelor de lucru reprezintă un avantaj pentru izolarea termică și protecția împotriva influențelor meteorologice externe. Mizați pe confortul și funcționalitatea articolelor de îmbrăcăminte din gama noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *