Blog

Haine de lucru reflectorizante de înaltă calitate pentru lucru pe drum

Siguranța este cel mai important lucru atunci când lucrați pe drum. Acest lucru se aplică tuturor lucrătorilor care lucrează pe sau în apropierea drumurilor, în condiții de lumină slabă sau în întuneric. Muncitorii în construcții, muncitorii rutieri sau chiar lucrătorii de salvare sau pompierii ar trebui să fie vizibili. Pentru a asigura siguranța, este important să fie vizibil pentru toți utilizatorii drumului, inclusiv pentru pietoni. Hainele de lucru reflectorizante in culori vii vor asigura cea mai buna vizibilitate.

Cu toate acestea, nu toate hainele de lucru reflectorizante sunt create la fel. Îmbrăcămintea de lucru reflectorizantă de calitate poate face o mare diferență pentru siguranța lucrătorilor de pe drum. În acest articol, ne vom uita la avantajele hainelor de lucru reflectorizante de înaltă calitate și la ce să luăm în considerare atunci când le alegem.

Baza oricărei articole de îmbrăcăminte reflectorizante

Baza oricărei haine de lucru reflectorizante este un material care reflectă lumina. Acest material este de obicei alcătuit din mărgele mici de sticlă sau microprisme care sunt încorporate într-un strat de țesătură sau vinil. Atunci când lumina strălucește pe aceste margele sau prisme, este reflectată înapoi către sursa de lumină, făcând purtătorul mai vizibil în condiții de lumină scăzută sau întuneric. Cantitatea de lumină reflectată depinde de calitatea materialului reflectorizant, precum și de designul și construcția îmbrăcămintei.

Pe lângă materialul reflectorizant, este importantă și culoarea îmbrăcămintei. Culorile fluorescente precum galbenul sau portocaliul sunt culorile cele mai des folosite pentru hainele de lucru pentru călătorii. Acestea asigură vizibilitatea lucrătorului în timpul zilei și îl deosebesc de alți utilizatori ai drumului. Pe lângă materialul reflectorizant, îmbrăcămintea de lucru reflectorizantă de înaltă calitate poate avea și alte caracteristici de siguranță, cum ar fi dungi reflectorizante și construcție durabilă, pentru a rezista la cerințele muncii.

Distribuirea elementelor reflectorizante pe hainele de lucru

Amplasarea elementelor reflectorizante pe îmbrăcămintea de lucru poate varia în funcție de cerințele specifice ale locului de muncă sau ale industriei. Cu toate acestea, în general, elementele reflectorizante sunt de obicei plasate în zonele în care sunt cel mai vizibile pentru ceilalți în condiții de lumină slabă, cum ar fi pe spate, piept, brațe și picioare.

De exemplu, lucrătorii din construcții sau lucrări rutiere pot purta benzi reflectorizante sau petice pe veste, jachete și pantaloni pentru a le crește vizibilitatea pentru șoferi și operatorii de echipamente grele. În mod similar, lucrătorii de urgență, cum ar fi poliția, pompierii și paramedicii pot avea dungi reflectorizante sau petice pe uniforme pentru a le face mai vizibile în situații de urgență.

Mărimea și amplasarea elementelor reflectorizante pe îmbrăcămintea de lucru pot fi, de asemenea, reglementate de standardele industriei sau reglementările guvernamentale pentru a asigura vizibilitate maximă și siguranța lucrătorilor. Aceste standarde pot varia în funcție de industrie și țară.

Standarde de siguranță pentru hainele de lucru reflectorizante

Standardul internațional EN ISO 20471 stabilește cerințele pentru îmbrăcămintea de lucru cu vizibilitate ridicată pentru angajații din zonele cu risc ridicat. Utilizarea corectă a hainelor de lucru de siguranță este foarte importantă și ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă lucrați în zone cu vizibilitate importantă doar pentru o perioadă scurtă a zilei de lucru. EN ISO 20471 a înlocuit standardul mai vechi EN 471 și este împărțit în trei clase în funcție de zona de risc în care lucrați și de cât de bine poate proteja produsul angajatul.

În toate produsele, elementele reflectorizante trebuie să fie vizibile în conformitate cu cerințele pentru clasa dată. Această cerință determină cât de multă zonă trebuie să acopere elementele reflectorizante și materialele fluorescente. Toate elementele reflectorizante ar trebui să poată reflecta lumina, precum și produsele din clasa 2 conform standardului EN 471 mai vechi.

Pe lângă hainele de lucru clasice, atunci când se lucrează pe șosea se folosesc veste de lucru reflectorizante, care sunt folosite în principal de manageri sau supraveghetori la locul de muncă, dar fac parte și din echipamentul obligatoriu al fiecărei mașini. In cazul hainelor insorite, cand este prea cald pentru o jacheta de lucru, ai grija sa profiti de ocazie pentru a purta o camasa de lucru reflectorizanta, in care sa fii vazuta cu siguranta. În caz contrar, adică pe vreme uscată, puteți ajunge la haine de ploaie reflectorizante, rezistente la apă sau zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *