Blog

Cum să folosești corect dezinfectantul pentru mâini?

Dezinfectantul pentru mâini a devenit un element de bază în lupta împotriva bacteriilor, în special ca urmare a pandemiei de COVID-19. În timp ce dezinfectantul pentru mâini poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a limita răspândirea bolii, este important să îl folosiți în mod corespunzător pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient.

Este posibil ca mulți oameni să nu fie conștienți de modalitatea corectă de utilizare a dezinfectantului pentru mâini sau să nu îl folosească atât de des pe cât ar trebui. În acest articol, vom explora modalitatea corectă de a folosi dezinfectantul pentru mâini și vom discuta despre unele greșeli de evitat atunci când aplicăm dezinfectantul pentru mâini. Urmând aceste sfaturi, vă puteți proteja pe dumneavoastră și pe colegii dvs. de la locul de muncă de răspândirea germenilor și bacteriilor.

Avantajele utilizării dezinfectantelor pentru mâini la locul de muncă:

Crește igiena

Utilizarea dezinfectantului pentru mâini promovează bunele obiceiuri de igienă și ajută la prevenirea răspândirii bolilor la locul de muncă. Acest lucru este deosebit de important în locurile de muncă în care mulți oameni lucrează în imediata apropiere, cum ar fi hale de producție, depozite sau spitale.

Comoditate

Dezinfectantul pentru mâini este ușor de utilizat și poate fi plasat în diferite locuri din spațiul de lucru. Cel mai adesea, aceștia sunt pereți în apropierea ușii sau standuri cu dezinfecție situate în apropierea locului de muncă. Printre altele, suntem la curent și cu dezinfectantele de buzunar pentru mâini, pe care le am mereu la îndemână.

Reducerea bolilor și a absenteismului la locul de muncă

Prin eliminarea răspândirii bolilor, dezinfecția mâinilor poate ajuta la reducerea absenteismului la locul de muncă. Aceasta înseamnă că lucrătorii sunt mai puțin susceptibili de a lipsi de la serviciu din cauza unei boli, ceea ce poate aduce beneficii productivității și moralului general la locul de muncă.

Un mijloc de igienă rentabil

Dezinfectantul pentru mâini este relativ ieftin și poate fi o modalitate rentabilă de a promova o bună igienă la locul de muncă.

Supliment pentru spălarea mâinilor

Deși spălarea mâinilor este cea mai eficientă modalitate de a limita răspândirea germenilor și bacteriilor, este posibil să nu fie întotdeauna posibilă sau convenabilă. Dezinfectantul pentru mâini poate fi folosit pe lângă spălarea mâinilor sau ca alternativă dacă nu aveți la îndemână chiuvetă și săpun de mâini.

Cum să utilizați corect dezinfectantul pentru mâini

Nu este o știință, dar este important să știi cât dezinfectant să folosești și cum să-l răspândești pe mâini. Aplicați dezinfectantul după spălarea mâinilor (dacă aceasta este o opțiune) sau înainte de a vă pune mănușile de lucru.

Aplicați o cantitate suficientă de dezinfectant pentru mâini în palmă. Cantitatea necesară va varia în funcție de dimensiunea mâinilor tale și de cantitatea de murdărie sau murdărie de pe acestea. În general, acesta ar trebui să fie un punct cu dimensiunea de la 5 la 50 de cenți.

Frecați-vă mâinile, asigurându-vă că toate părțile palmei, dosul palmei și degetele sunt acoperite. Nu uita de locurile dintre degete sau unghii. Pur și simplu atingeți toate cutele și încercați să răspândiți dezinfectantul pe o suprafață cât mai mare a mâinilor dvs.

Continuați să vă frecați mâinile timp de cel puțin 20 de secunde sau până când dezinfectantul este complet uscat. Acest lucru va asigura că dezinfectantul a avut suficient timp pentru a ucide orice germeni sau bacterii de pe mâini.

Greșeli frecvente la utilizarea dezinfectantului pentru mâini

În timp ce dezinfectantul pentru mâini poate fi un instrument eficient pentru reducerea răspândirii germenilor și bacteriilor, există unele greșeli comune pe care oamenii le fac atunci când îl folosesc.

Nu folosiți suficient dezinfectant

Folosind prea puțin dezinfectant pentru mâini poate reduce eficacitatea acestuia. Asigurați-vă că utilizați suficient pentru a acoperi toate suprafețele mâinilor și degetelor. Dacă simțiți că unele locuri nu au fost dezinfectate, nu ezitați să adăugați mai multe și să continuați să le împrăștiați între mâini.

Frecare scurtă pentru mâini

Este important să continuați să vă frecați mâinile timp de cel puțin 20 de secunde sau până când dezinfectantul pentru mâini este complet uscat. Acest lucru permite suficient timp pentru ca dezinfectantul să funcționeze.

Utilizarea dezinfectantului pe mâinile murdare

Dezinfecția mâinilor nu înlocuiește spălarea mâinilor. Asigurați-vă că vă spălați mâinile cu apă și săpun înainte de a utiliza dezinfectant pentru mâini dacă sunt vizibil murdare. Dacă nu aveți săpun la îndemână, clătiți-le cu apă.

Utilizarea prea frecventă a dezinfectării

Deși dezinfectantul pentru mâini poate fi util, utilizarea prea des poate usca pielea mâinilor. Dacă simți că mâinile tale se simt uscate după o tură de lucru, nu ezita să folosești o cremă pentru hidratarea pielii.

Dacă evitați aceste greșeli comune, dezinfecția va funcționa așa cum ar trebui. Dezinfectantul pentru mâini este o modalitate convenabilă și eficientă de igiena la locul de muncă și eliminarea bacteriilor. Urmând sfaturile din acest articol, veți garanta 100% igienă la locul de muncă. Dacă vă vedeți colegii folosind dezinfecția în mod necorespunzător, nu vă fie teamă să-i învățați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *