Blog

Cum să alegi mănușile de lucru ideale pentru compania ta?

Mănușile de lucru sunt unul dintre accesoriile funcționale ale hainelor de lucru cu utilizare versatilă. Sunt folosite în construcții, industria farmaceutică, chimică sau alimentară și multe altele. Pe piață există multe tipuri de mănuși de lucru care au caracteristici diferite. De aceea, în acest articol vom discuta despre diferite tipuri de mănuși de lucru pentru diferite industrii, datorită cărora cu siguranță le vei alege pe cele potrivite pentru compania ta.

Mănuși de unică folosintă

Mănușile de unică folosință sunt utilizate în mod obișnuit pentru a oferi protecție de la degete la încheieturi în diverse industrii. Sunt concepute pentru o singură utilizare și își găsesc utilizarea în diverse industrii. Lucrătorii din domeniul sănătății și medicii folosesc în mod obișnuit mănuși de unică folosință în timpul diferitelor proceduri medicale pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a bolilor infecțioase. Astfel de mănuși sunt adesea folosite și în timpul lucrărilor de curățare, în special atunci când se manipulează produse de curățare chimice care pot coroda pielea. Printre altele, sunt populare și în industria gastronomică, mai ales când se manipulează carne crudă sau păsări de curte. Mănușile de unică folosință sunt apreciate și de profesiile în frumusețe precum frizerii, cosmeticienii sau tehnicienii de unghii. Mănușile pot proteja împotriva contactului cu peroxid, acetonă sau ceară. În primul rând, însă, este igiena ta și a clienților tăi.

Manusi de cauciuc

Mănușile de cauciuc sunt mai groase decât de unică folosință și sunt concepute pentru utilizări multiple. Sunt rezistente la apă și substanțe chimice și pot fi curățate. Mănușile de cauciuc sunt o soluție practică pentru multe locuri de muncă sau locuri de muncă în care este importantă o protecție mai substanțială a mâinilor. Își găsesc utilizarea atunci când lucrează cu substanțe chimice sau murdărie, ulei sau alte substanțe care nu aparțin pielii. Sunt adesea folosite pentru spălarea vaselor sau a spațiilor casnice sau de lucru.

Mănuși textile

Mănușile textile asigură o bună izolare împotriva obiectelor fierbinți sau reci. Sunt folosite în industrii diferite, extrem de diferite. Printre cele mai importante medii de lucru putem include ospătari în mănuși albe, ale căror mănuși sunt folosite pentru a proteja împotriva farfurii fierbinți sau reci, sau pentru o igienă mai ridicată pentru clienți. Printre altele, mănușile textile sunt preferate de mulți muncitori care lucrează în condiții mai reci, fie că este vorba de lucrări de construcții sau de grădinărit.

La mănușile textile, pot include și mănuși scufundate, care sunt din material textil și PU, cu un strat de nitril sau latex în zona palmei. Sunt confortabile de purtat și oferă protecție împotriva contaminării sau o mai bună manipulare a obiectelor.

Mănuși din piele și piele-textil

Mănușile din piele sunt un tip de mănuși de lucru utilizate în mod obișnuit pentru o varietate de locuri de muncă care necesită protecție și durabilitate a mâinilor. Sunt adesea folosite de constructori care au nevoie de o doza mai mare de protectie atunci cand manipuleaza beton, metal sau lemn. Acest tip de mănuși pot fi potrivite și pentru mecanici, cărora le pot oferi protecție împotriva grăsimilor, uleiurilor și altor lichide care sunt manipulate la locul de muncă. Poate cea mai importantă profesie în care vei găsi aceste mănuși este sudarea.

Mănușile de sudură sunt din piele deoarece oferă rezistență ridicată la arsuri și scântei zburătoare. De asemenea, puteți găsi mănuși din piele în combinație cu materiale textile. În acest caz, pielea se află în zonele palmei și oriunde este nevoie de protecție. Partea textilă este puțin mai subțire și mai flexibilă, ceea ce face mănușile mai confortabile.

Mănuși anti

Mănușile antistatice sunt concepute pentru a preveni acumularea și descărcarea de electricitate statică. Ele sunt utilizate în mod obișnuit în industriile în care sunt manipulate componente electronice sensibile, cum ar fi producția de electronice, asamblarea computerelor și fabricarea semiconductorilor. Mănușile antistatice pot ajuta la prevenirea deteriorării echipamentelor sensibile și la reducerea riscului de șoc electric pentru lucrători.

Mănușile anti-vibrații sunt concepute pentru a reduce cantitatea de vibrații transmise mâinilor utilizatorului. Ele sunt utilizate în mod obișnuit în industriile în care lucrătorii folosesc unelte electrice sau echipamente care produc o cantitate semnificativă de vibrații, cum ar fi construcțiile, producția și transportul. Mănușile anti-vibrații pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta sindromul de vibrație mână-braț, o afecțiune care poate provoca amorțeală, durere și dexteritate redusă a mâinilor.

Mănuși anti-poroase

Mănușile anti-poroase sunt accesorii populare pentru multe industrii care manipulează obiecte ascuțite și periculoase. Ele sunt adesea folosite de muncitorii din construcții care manipulează materiale ascuțite precum metalul, sticla sau betonul. Ele pot fi folosite și de lucrătorii din producție care manipulează obiecte ascuțite. De asemenea, pot servi grădinarilor atunci când manipulează plante înțepătoare sau obiecte ascuțite, cum ar fi foarfecele sau greblele de grădină. Printre altele, există și mănuși metalice antiporoase folosite de bucătari și măcelari.

Mănuși rezistente la diferite temperaturi

Mulți lucrători lucrează în condiții de frig sau cald. Indiferent dacă temperatura este ridicată sau scăzută, protecția mâinilor este pe primul loc. Mănușile rezistente la frig sunt un accesoriu de lucru grozav pentru lucrul în depozite frigorifice, congelatoare sau orice lucru în zone reci. Ele rezistă la temperaturi sub zero și vă protejează mâinile de degerături. Mănușile de iarnă, care pot fi folosite de muncitori pe șantiere sau în transport, vor servi și condițiile de lucru frig și frig de pe șantier.

Mănușile rezistente la căldură sunt concepute pentru a oferi protecție mâinilor atunci când se manipulează materiale fierbinți sau încălzite. Sunt utilizate în mod obișnuit într-o serie de industrii și locuri de muncă în care lucrătorii sunt expuși riscului de arsuri. Cel mai adesea, acestea sunt pozițiile de turnător care manipulează metal fierbinte și matrițe de turnare sau lucrători din sticlă care manipulează sticla fierbinte. Cu toate acestea, astfel de mănuși pot servi și pompierii care se află în vecinătatea unei surse de căldură ridicate.

Există multe tipuri de mănuși de lucru și utilizările lor sunt și mai multe. Sperăm că v-am ajutat cu alegerea mănușilor pentru compania dumneavoastră și credem că siguranța la locul de muncă va fi puțin mai riguroasă. Verificați hainele de lucru de calitate pentru diferite sectoare de muncă cărora cu siguranță se vor potrivi angajații dvs. De asemenea, nu ezitați să ne adresați întrebări despre selecție. Vom fi bucuroși să vă sfătuim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *