Blog

5 sfaturi pentru a-ți păstra hainele de lucru în stare bună

Cu toții folosim haine de lucru pe care ne putem baza. Indiferent dacă lucrați în condiții dificile sau aveți nevoie de confort, materialul este o componentă esențială a îmbrăcămintei funcționale. Pentru ca hainele tale de lucru să te servească mult timp, trebuie să ai grijă de ele și să le tratezi în mod regulat. Iată 5 sfaturi universale despre cum să-ți păstrezi hainele de lucru curate și funcționale, astfel încât să te poată servi pentru mai multe schimburi.

Verificați regulat starea hainelor dvs

Uneori nici nu știi și lipsește un nasture de la geaca de lucru sau găsești o gaură în buzunarul pantalonilor, unde ți-au pierdut uneltele de lucru. Majoritatea oamenilor subestimează inspecția îmbrăcămintei de lucru, mai ales când vine vorba de defecte mici și neobservate. Datorită inspecțiilor, puteți evita reparațiile majore necesare și cheltuielile inutile. Așadar, dacă ai de gând să te îmbraci în haine de lucru, acordă-ți un moment pentru a te uita la cusături, buzunare și elemente de fixare.

Acordați aceeași atenție și curățeniei hainelor dvs. Impuritățile absorbite în materialul de îmbrăcăminte pot deteriora membranele țesăturilor speciale, pierzând astfel calitățile pe care ar trebui să le ofere îmbrăcămintea. Indiferent dacă purtați salopete sau haine reflectorizante la serviciu, curățenia îmbrăcămintei dvs. este o prioritate. În paragrafele următoare, vă vom oferi sfaturi pentru îndepărtarea celor mai frecvente pete de pe hainele de lucru.

Faceți față petelor

Pe langa spalarea clasica, intalnim pete neasteptate de la lichidele cu care intram in contact la locul de munca. Pot fi pete clasice lavabile, dar și cele cu care detergentul obișnuit nu le poate face față.

Pete de ulei

Petele de grasime de pe haine sunt o pacoste pentru mecanici si bucatari. Apar neașteptat de repede, dar durează puțin mai mult pentru a se elimina. Înainte de curățare, încercați să îndepărtați excesul de ulei cât mai bine posibil cu un prosop de hârtie sau o cârpă. Apoi spălați hainele. Dacă acest pas nu v-a dat rezultatul dorit, încercați un detergent local sau o pastă de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta pata. În afara bucătăriei, încercați să folosiți benzină tehnică, care este cunoscută de toată lumea ca degresant.

Beton și ciment

Pentru beton sau ciment, rezolvam curatenia din doua directii. Impurități uscate și umede din beton/ciment. Când sunt uscate, adică nu sunt încă amestecate, asigurați-vă că hainele nu intră în contact cu apa. Măturați ușor cimentul sau betonul cu o perie pentru a îndepărta cât mai mult praf de beton. Apoi se spală ca de obicei.

Pentru beton/ciment umed, utilizați un cuțit de chit sau orice altceva cu care le puteți răzui. Dacă ați reușit să răzuiți o mare parte din această murdărie de pe țesătură, treceți la spălarea manuală și spălați țesătura murdară local până când betonul/cimentul se spală. Păstrați cârpa umedă pentru a preveni întărirea betonului/cimentului.

Sânge

Da, asta se întâmplă uneori, chiar și în afara profesiei medicale. Puteți obține cu ușurință sânge proaspăt din haine, de exemplu dintr-o accidentare, cu ajutorul apei rece. Fluxul liber de apă spală sângele aproape 100%. In cazul petelor persistente sau ale petelor de sange uscat recomandam apa sarata sau praf de spalat.

Rugini

În lupta împotriva ruginii, funcționează bine un amestec de suc de lămâie și sare, precum și oțet. Printre altele, vei găsi o serie de produse de îndepărtare a petelor de rugină care pot face față acestei afecțiuni.

Spălați mai puțin și faceți-o corect

Spălarea prea des a rufelor poate deteriora efectiv fibrele și, astfel, poate reduce durata de viață. Printre altele, spălarea frecventă este vizibilă și în hainele colorate, a căror saturație dispare odată cu ciclurile de spălare. Hainele de lucru nu trebuie spălate la fel de des ca hainele de zi cu zi. Dacă hainele tale de lucru nu sunt murdare, dar vrei să le împrospătezi puțin, atârnă-le la aer curat sau într-o baie aburindă. Aerul este excelent la eliminarea mirosurilor de mucegai sau de la substanțele chimice care pot apărea și la locul de muncă.

Aflați cum să depozitați hainele de lucru

Cel mai bun mod de a vă depozita hainele de lucru este într-un loc fără umiditate și lumină solară. Datorită acestui fapt, materialul își va păstra culoarea și proprietățile. Nu recomandăm să pliați hainele pentru o perioadă lungă de timp. Dacă le pliezi umede, se pot micșora, iar dacă sunt depozitate uscate, vor crea cute greu de calcat, mai ales cu materiale mai dure și mai durabile. Este ideal dacă agățați jacheta de lucru pe un cuier și o depozitați în dulap. În cazul materialelor din bumbac, puteți pune deoparte și hainele uscate împăturite.

Înțelegeți elementele esențiale ale hainelor dvs. de lucru

Dacă vrei ca hainele tale de lucru să reziste cât mai mult posibil, este important să înțelegi ce pot și ce nu pot face. Unele haine nu sunt destinate spălării în mașina de spălat, așa că trebuie curățate cu o perie moale și spălate manual. Alții nu suportă aproape deloc apa. O cârpă ușor umedă este suficientă pentru a curăța petele. În acest fel, avem grijă în principal de materialele din poliester și PES, care au proprietăți impermeabile. Puteți găsi jachete rezistente sau pantaloni de lucru din acest material.

În cazul poliacrilicului, care este folosit în principal pentru straturile superioare ale hanoracelor, jachetelor sau pantalonilor, spălați astfel de îmbrăcăminte la temperaturi mai scăzute, deoarece poate fi sensibilă la căldură. Puteți spăla bumbacul până la o temperatură de 95 de grade. Țesăturile naturale colorate au nevoie de o temperatură de 60 de grade pentru a preveni estomparea culorii.

Poți oferi hainelor tale cea mai bună îngrijire privind cu atenție eticheta de pe interiorul fiecărei haine de lucru, datorită căreia vei afla cum să speli, să usuci sau să călci piesa de îmbrăcăminte dată. Hainele de lucru ar trebui să reziste, de asemenea, la condiții de muncă solicitante. Chiar și așa, este necesar să acordați o atenție deosebită întreținerii acestuia pentru ca acesta să reziste cât mai mult în aceeași formă sau similară în care l-ați achiziționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *