Blog

Trucuri dovedite pentru a scăpa de mirosul din încălțămintea de lucru

Încălțămintea de lucru de înaltă calitate este concepută pentru a face față condițiilor dificile de lucru, inclusiv statul în picioare sau turele lungi. Uzura este un lucru firesc, dar mirosurile neplăcute, care pot apărea dacă încălțăminte de lucrueste purtată o perioadă lungă de timp, pot fi eliminate. În acest articol, analizăm metodele dovedite pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din interiorul încălțămintei de lucru.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu aparține doar bucătăriei de zeci de ani. Mulți oameni i-au găsit utilizarea atât în curățenie, cât și în curățarea pantofilor sau în eliminarea mirosului acestora. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți absorbante care ajută la absorbția mirosurilor neplăcute și a umezelii din interiorul pantofilor.

Când folosiți bicarbonatul de sodiu, asigurați-vă că încălțămintea este uscată. Se presară uniform pe tot interiorul încălțămintei de lucru. Pentru acest pas se poate folosi o linguriță. Bicarbonatul de sodiu se lasă în pantofi cel puțin peste noapte, ca să aibă timp suficient pentru a absorbi mirosul și umiditatea din materialul încălțămintei. În ziua următoare scuturați bicarbonatul de sodiu și dacă a rămas vreun reziduu în interiorul pantofului, ștergeți interiorul cu o cârpă ușor umedă.

De ce funcționează bicarbonatul de sodiu?

  • Absoarbe mirosul
  • Absoarbe umezeala
  • Este inofensiv pentru piele

Oțetul

Oțetul are un miros foarte caracteristic, așa că este destul de ironic faptul că această substanță din bucătărie poate elimina eficient mirosul din pantofi. Acidul acetic, care este principalul ingredient al oțetului, are proprietăți antibacteriene și dezinfectante care ajută la eliminarea bacteriilor și microbilor care provoacă mirosuri. Este o alternativă ieftină și accesibilă la produsele chimice.

Pentru a îndepărta mirosurile din încălțăminte, pregătiți soluția de oțet din apă și oțet în proporție de 1:1. Umeziți ușor un șervețel în soluție și frecați pe tot interiorul încălțămintei de lucru. Concentrează-te pe zonele în care pot fi prezente cele mai multe bacterii, cum ar fi vârfurile. După ștergere, lăsați soluția să se usuce la aer în mod natural, în mod ideal în aer liber.

De ce funcționează oțetul?

  • Are proprietăți antibacteriene
  • Neutralizează mirosul
  • Dezinfectează

Săculeți cu ierburi

Ierburile care sunt disponibile în mod obișnuit pe pajiști, în păduri sau chiar în grădina dvs. pot fi o alternativă excelentă pentru a combate mirosul în încălțămintea de lucru. Puteți alege orice plantă uscată în funcție de preferințe. Din partea noastră cea mai bună este levănțica, rozmarinul sau menta (cea mai bună este proaspătă).

Puneți ierburile uscate într-o pânză sau într-un săculeț de plasă și puneți-le în interiorul încălțămintei de lucru.Lăsați-le înăuntru cât mai mult timp posibil, deoarece ierburile uscate își eliberează parfumul pe o perioadă mai lungă de timp. Mirosul ierburilor va acoperi mirosul neplăcut pentru o perioadă mai lungă de timp. Puteți folosi această metodă în fiecare zi, după muncă, pentru a vă păstra încălțămintea de lucru cu un miros proaspăt.

Sfaturi preventive pentru eliminarea mirosului încălțămintei de lucru

Aerisiți încălțămintea în mod regulat după ce o purtați

După fiecare purtare se recomandă să aerisiți încălțămintea și astfel să scăpați de umiditate. La încălțăminte înaltă de lucru deschideți limbile cât mai mult posibil pentru a permite încălțămintei să se usuce suficient și să se aerisească. Încălțăminte joasă sau șlapi de lucru doar lăsați la aer în condiții normale. La încălțăminte de iarnă sau în situația, atunci când încălțămintea de lucru se udă, vă recomandăm să folosiți mai întâi o căptușeală din ziare vechi pentru a o usca, care va absorbi excesul de umiditate.

Utilizați spray-uri de impregnare

Dacă lucrați în condiții de lucru în care sunteți expus la umiditate excesivă, ploaie sau zăpadă, recomandăm ca încălțămintea de lucru în mod regulat să o impregnați, ca să nu absoarbă apă. Umezeala din pantofi, atunci când sunt purtați, poate crea bacterii, care este cauza numărul unu a ciupercilor piciorului.

Spălați inserțiile de pantofi

Deși spălarea încălțămintei de lucru sau a oricărei alte încălțări nu este recomandată, inserții în pantofii voștri cu siguranță o vor aprecia. Acestea sunt cele mai solicitate și, de asemenea, absorb cea mai mare cantitate de umiditate sau miros. Spălați inserțiile de pantofi într-un săculeț de rufe pentru a nu se deteriora la spălare.

Îngrijirea regulată a încălțămintei de lucru îi prelungește durata de viață și o face să fie mai confortabilă la purtat. Aerisiți încălțămintea în mod regulat și folosiți trucurile pentru a elimina mirosurile neplăcute sau aplicați celelalte sfaturi pe care le-am rezumat pentru dvs. în acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *