Când majoritatea oamenilor se gândesc la hainele de lucru, se gândesc la salopete de culoare albastru închis, prăfuite, stropit cu vopsea albă. Cu toate acestea, hainele de lucru cu drepturi depline nu se termină cu salopete! Dar cizme, o cască sau mănuși de lucru? Să nu crezi că poți ajunge într-o grămadă de mănuși aruncată la întâmplare, în speranța că vei ajunge la două mănuși de aceeași dimensiune.
Fie ca este vorba de prelucrarea lemnului, gradinarit sau lucrari de constructii, este extrem de important sa va asigurati ca manusile sunt confortabile pentru a efectua orice activitate, oferind in acelasi timp mainilor siguranta necesara.
Deci, cum să alegeți mănuși de lucru de înaltă calitate, care vă vor proteja mâinile de diverse răni și, în același timp, nu vor interfera cu munca dvs.?
Atunci când alegeți mănuși de lucru, ar trebui să acordați atenție mai multor aspecte, cum ar fi:
– tipul de manusi ales corect
– mărime aleasă corespunzător
– calitatea durabilității mănușilor
– libertate de mișcare
– respirabilitate
Durabilitate mănuși
Calitatea durabilității mănușilor va dicta cât de bine vă vor fi protejate mâinile de diferite impacturi, arsuri sau tăieturi.
Puteți întâlni mănuși rezistente la căldură care vă protejează mâinile de căldura radiantă de la 350°C până la 500°C. În timp ce mănușile de lucru anti-poroase vă vor oferi un proces mai rapid și mai ușor atunci când lucrați cu obiecte mai ascuțite și mai aspre. Cu mănușile de lucru din piele, munca de sudare devine mai ușoară și mai sigură. Și mănușile înmuiate în PVC, nitril sau latex vor fi cu siguranță apreciate la manipularea acizilor și a substanțelor chimice.