Blog

Sfaturi despre cum să vă protejați sănătatea și siguranța la sablare

Sablare cu nisip este o tehnică populară folosită în diverse industrii, cum ar fi construcții, auto și producție, pentru curățarea, lustruirea sau gravarea suprafețelor. Deși aceasta poate fi o metodă eficientă și puternică, prezintă și riscuri pentru sănătate și siguranță pentru angajați.

Procesul de sablare implică utilizarea aerului sau a apei de înaltă presiune pentru a propulsa particulele abrazive (cel mai frecvent nisip) pe o suprafață, creând un praf fin. Acesta este cel care poate provoca probleme de respirație și iritarea pielii. Acest articol va acoperi pașii de bază pe care îi puteți lua în practică pentru a vă proteja sănătatea și siguranța la sablare, inclusiv utilizarea echipamentului individual de protecție adecvat, controlul expunerii la praf și respectarea practicilor de lucru sigure.

Asigurați mediul de lucru

Eliminați pericolele de împiedicare și cădere. Este important să nu depozitați în zona de sablare obiecte de lucru inutile sau care nu sunt necesare, care ar putea duce la alunecări, împiedicări sau căderi. Așa cum sunteți conștient de pericolele pieselor abrazive în sablare, la fel ar trebui și muncitorii din zonă. Nimeni nu trebuie să bea, să mănânce sau să fumeze în apropierea sa și, prin urmare, în general, nu trebuie să se protejeze pentru nas și gura.

De asemenea, este necesară securizarea utilajelor, și anume prin verificarea ventilației, compresoarelor de aer, surselor de alimentare sau a stațiilor de spălare. În ceea ce privește mașinile reale cu care sablați, verificați furtunul de jet și orice îmbinări în care ar putea exista scurgeri de abrazivi.

Purtați accesorii și accesorii

Îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție

Este important să purtați îmbrăcăminte de protecție la sablare. Acestea includ tricouri din iarbă sau jachete cu mânecă lungă și pantaloni lungi. Daca vrei o doza mai mare de protectie, opteaza pentru un costum combinat. În ceea ce privește pantofii, sablare este locul în care ne adunăm înainte de alunecare, așa că pantofii de lucru de bună calitate sunt potriviți, așa că cel mai bine este cu cât mai puțini mari (tocmai pentru că am lăsat deoparte iarba de sandale). Pantofii de lucru pentru glezne și tibie, care sunt puțin mai stabili, sunt ideali. In cazul protectiei superioare iti pui maneci.

Manusi de protectie

Pentru sablare se recomandă diferite tipuri de mănuși de lucru. Unele dintre opțiuni includ mănuși de cauciuc, mănuși căptușite din neopren și bumbac, mănuși de lucru și mănuși căptușite cu material textil. Amintiți-vă, nu subestimați alegerea mănușilor dacă nu faceți nisip. Mâinile sunt folosite pentru a lucra cu particule abrazive, așa că este necesar să le protejați suficient.

Ochelari de protecție și aparat de respirat

La sablare, se recomandă să purtați protecție pentru ochi, cum ar fi ochelari de protecție, fie că este vorba de salon sau când utilizați un scut de curgere. Nimănui nu-i place nisipul în ochi, nu este cazul cu această meserie perfect sănătoasă. Este necesar să vă protejați ochii, respirația.

Respiratoarele joacă un rol major în această muncă din punct de vedere al siguranței. Mici microparticule de abrazive zboară prin aer și ajung practic peste tot. Pentru a vă curăța sănătatea, vă rugăm să purtați un halat râvnitor. Dacă le reparați în aer liber sau în încăperi cu ventilație excelentă, sau cu o cutie de nisip, tot ce aveți nevoie este o cască de protecție pentru sablare și un respirator de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *