Blog

O profesie, multe opțiuni – ce mănuși aleg mecanicii?

Profesia de mecanic necesită multe abilități și un ochi pentru cele mai mici detalii. În timpul lucrului, acestea intră în contact cu obiecte grele, unelte mici de lucru sau diferite tipuri de lichide. O parte urgentă este să aveți o pereche de mănuși de lucru de înaltă calitate, care să protejeze mecanicul de răni sau murdărie. Mecanicii ar trebui să aibă mai multe tipuri de perechi de mănuși pentru diferite proceduri de lucru.

Cu toate acestea, având atâtea opțiuni de pe piață, poate fi o provocare să știi care mănuși se potrivesc cel mai bine nevoilor unui mecanic. În acest articol, vom rezuma cele mai frecvente sarcini manuale ale mecanicilor și selecția adecvată a mănușilor de lucru pentru fiecare sarcină și poate chiar acum veți înțelege de ce este bine să aveți mai multe opțiuni pentru protejarea mâinilor.

Lucrul cu componente grele

Când înlocuiți componente grele pe vehicule sau mașini, este important să vă protejați mâinile de răniri. În acest caz, mănușile de lucru ar trebui să fie puternice și rezistente la impact, dar ar trebui să aibă și capacitatea de a ține ferm obiectele. La manipularea obiectelor grele sunt ideale mănușile combinate pentru mecanici sau mănușile de lucru combinate piele-textil. Ambele tipuri oferă suficientă protecție pentru mâini datorită materialului gros și durabil, dar oferă suficient confort pentru ca mâinile să nu transpire inutil. Pentru manipularea componentelor grele, nu uitați de mânerul potrivit pentru a vă asigura că plasați cu grijă articolul în locul dorit.

Lucrul cu lichide

Când schimbați uleiul de motor, lichidul de frână sau alte lichide care sunt necesare pentru vehicule sau mașini, este recomandabil să fiți protejat de contaminare. Cel mai indicat este să folosiți mănuși de lucru de unică folosință din latex sau nitril, care vor crea o membrană de protecție între lichidele uleioase sau periculoase și braț. De asemenea, puteți folosi astfel de mănuși atunci când lucrați cu componente mici pe care trebuie să le prindeți cu atenție. Este recomandabil să alegeți mărimea potrivită a mănușilor, astfel încât acestea să nu fie prea largi sau strânse. Se recomanda alegerea unei marimi universale, care sa aiba material flexibil, potrivit pentru diferite marimi ale bratelor, sau marimi M si mai mari, in cazul dimensiunilor individuale.

Lucrul cu electricitate

Munca unui mecanic poate include, de asemenea, lucrul cu sisteme electrice, diagnosticare, baterii, demaroare și alternatoare care transportă sarcină electrică sau energie. Uneori mănușile obișnuite nu sunt suficiente, așa că este necesar să le alegeți pe cele care au material neconductor. Acestea pot fi mănuși de lucru dielectrice sau mănuși de lucru antistatice. Nu subestimați selecția și alegerea lor, vă pot salva viața sau vă pot proteja de electrocutare sau electricitate statică.

Lucrări de sudare

Dacă lucrați în repararea caroseriei, este foarte posibil să utilizați unelte de sudură. Este necesar să vă protejați suficient de scântei sau de un circuit electric puternic. Cea mai bună protecție este mănușile de lucru pentru sudare, un scut de protecție sau îmbrăcămintea profesională pentru sudare. Mănușile din material solid neinflamabil sunt o datorie care nu trebuie subestimată.

Deoarece munca unui mecanic necesită abilități și sarcini diferite, este necesar să aveți la îndemână diferite tipuri de mănuși de lucru. Ele protejează mecanicii de tăieturi, abraziuni sau alte pericole. După cum puteți vedea, există multe tipuri de mănuși de lucru din care puteți alege. Fie că aveți nevoie de toate tipurile menționate sau doar de unele, credem că le veți alege pe cele potrivite din diferitele modele.

Atunci când alegeți, nu uitați să acordați atenție materialului și durabilității mănușilor individuale. Unii preferă mănușile din materiale sintetice care oferă un echilibru bun între protecție și flexibilitate, în timp ce alții optează pentru mănuși din piele pentru mai multă durabilitate și aderență. De asemenea, este important să vă păstrați mănușile de lucru în stare bună, aruncând piesele deteriorate care pot avea găuri sau cusături rupte. Când lucrați cu substanțe grase, mănușile trebuie curățate astfel încât grăsimea să nu se înmoaie în materiale.

În general, putem spune că indiferent de mănuși pe care le alegeți, cu atât veți fi mai ferit de pericolele la locul de muncă. Nu uitați să vă protejați întregul corp cu haine de lucru de înaltă calitate, încălțăminte de lucru și ajutoare de lucru funcționale, adecvate profesiei dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *