Blog

Îngrijirea salopetelor haine de lucru

Hainele de lucru în salopetă sunt confortabile, respirabile și durabile. Nu este de mirare că este îmbrăcămintea de lucru populară pentru multe profesii, inclusiv muncitori în construcții, muncitori de montaj, mecanici și multe altele. Pentru ca acest tip de îmbrăcăminte de lucru să ofere funcționalitate, trebuie îngrijită cu atenție. Fie că este vorba de curățare, depozitare sau întreținere. În acest articol, veți citi despre cum să aveți grijă de salopete, inclusiv pantaloni de lucru, jachete de lucru sau salopete de lucru.

Înțelegerea materialelor generale de îmbrăcăminte de lucru

Salopetele sunt realizate din bumbac sau o combinație de bumbac și poliester. Rareori veți găsi acest tip de îmbrăcăminte numai din poliester, deoarece nu ar putea oferi moliciune și confort. Bumbacul este o alegere populară pentru îmbrăcămintea de lucru, deoarece este respirabil, confortabil și ușor de întreținut. Chiar și așa, hainele de lucru din bumbac pur tind să aibă un risc mai mare de frecare sau ruptură. De aceea este combinat cu un material mai rezistent – poliesterul.

Țesătura din amestec de bumbac și poliester este un amestec de fibre naturale și sintetice. După cum am menționat anterior, bumbacul este o fibră naturală obținută din planta de bumbac, în timp ce poliesterul este o fibră sintetică obținută din petrol. După ce amestecă bumbacul și poliesterul, ele creează o țesătură durabilă, rezistentă la abraziune sau rupere și ușor de întreținut.

Spălat

Procesul de spălare a hainelor de lucru de acest tip este ușor și necesar, tocmai pentru a păstra hainele curate și funcționale pentru o perioadă lungă de timp. Cel mai bun mod de a-l spăla este să afli de pe etichetă, pe care o găsești pe interiorul hainelor de lucru. Unele tipuri de materiale pot necesita îngrijire specială, cum ar fi spălarea la temperatură scăzută.

Este important să vă sortați hainele de lucru în deschise și întunecate pentru a evita pătarea hainelor în timpul ciclului de spălare. Dacă există pete pe hainele de lucru, vă recomandăm să le spălați manual înainte de a începe ciclul de spălare. De asemenea, bumbacul necesită un detergent mai puțin iritant, așa că acordați suficientă atenție alegerii unui tip delicat de detergent sau balsam de rufe.

Utilizați ciclul delicate pentru a spăla hainele de lucru, mai ales dacă hainele au detalii precum nasturi, fermoare sau dungi reflectorizante. De asemenea, puteți întoarce hainele pe dos pentru a preveni deteriorarea mașinii de spălat din cauza contactului cu părțile metalice ale hainelor. De asemenea, evitați umplerea excesivă a tamburului mașinii de spălat, deoarece poate deteriora materialul sau nu curăța bine hainele.

Uscarea și călcarea

Se recomandă să uscați salopetele fără a folosi un uscător. Le puteți agăța atât în ​​interior, cât și în exterior. Acest lucru se datorează faptului că prea multă căldură care curge în uscător poate duce la micșorarea materialelor. Nu recomandam uscarea salopetelor la umbra pentru a nu-si pierde culoarea. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți lipsi de un uscător și aveți nevoie ca hainele de lucru să fie uscate cât mai curând posibil, alegeți cea mai scăzută temperatură de uscare.

În ceea ce privește călcarea, deși în unele cazuri îmbrăcămintea de lucru nu o necesită, salopetele pot fi călcate la foc mic spre mediu. Acesta este același principiu ca uscarea într-un uscător de rufe. O temperatură prea ridicată poate deteriora hainele. Folosiți abur pentru a îndepărta cutele și, pentru cele mai bune rezultate, călcați îmbrăcămintea cât timp este încă puțin umedă.

Depozitare și întreținere

Depozitați salopeta, ca orice alte haine de lucru, într-un loc răcoros și uscat. Nu trebuie expus la lumina directa a soarelui, pentru a nu-si pierde culoarea, nici intr-un loc umed, pentru a nu se uda sau prinde mucegai. Locul ideal este într-un dulap, dulap sau sertare. Evitați supraaglomerarea rafurilor sau a sertarelor pentru ca hainele să nu se deformeze permanent. De asemenea, puteți agăța hainele pe un cuier.

Dacă hainele tale sunt curate, dar observi cusături despicate sau rupte, material tăiat sau un nasture lipsă, gândește-te să le repari înainte de a le arunca. Adesea poate fi doar un lucru mic pe care îl poți face în câteva minute din confortul casei tale sau poți încredința hainele tale unei croitorese. Îmbrăcămintea de lucru este concepută pentru a dura multe ore de muncă, așa că nu lăsați daune minore să vă descurajeze să le utilizați. Dar rezolvă problemele înainte ca acestea să devină mai grave și hainele tale de lucru să devină de nepurtat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *