Blog

Incaltaminte de lucru pentru electricieni si tehnicieni de montaj

În industria electrică, încălțămintea de lucru joacă un rol cheie în asigurarea protecției, confortului și eficienței lucrătorilor. Electricienii și tehnicienii de asamblare se confruntă zilnic cu o varietate de provocări tehnice și au nevoie de îmbrăcăminte și încălțăminte care să răspundă nevoilor lor specifice. În acest caz, încălțămintea trebuie să fie supusă mai multor standarde, conform cărora poți alege perechea ideală de pantofi de lucru.

Standardele pe care trebuie să le îndeplinească încălțămintea de lucru pentru electricieni și tehnicieni de montaj

Încălțămintea de lucru pentru electricieni și tehnicieni de montaj trebuie să îndeplinească norme și standarde specifice pentru a asigura siguranța și protecția împotriva pericolelor electrice și a altor pericole asociate muncii lor. Iată câteva dintre standardele importante pe care ar trebui să le îndeplinească acești pantofi:

Standardul EN ISO 61482-1-2 acoperă protecția împotriva pericolelor termice datorate arcurilor electrice. Pantofii de lucru care îndeplinesc acest standard sunt proiectați pentru a proteja împotriva efectelor termice ale contactului cu un arc electric.

Standardul EN 50321-1 se referă la încălțămintea pentru electricienii care lucrează la tensiuni joase și echipamente electrice. Încălțămintea conform acestui standard ar trebui să protejeze împotriva pericolului de electrocutare.

Standardul EN 20349-1 se referă la încălțăminte cu proprietăți izolante pentru tensiuni joase de până la 1000 V. Astfel de încălțăminte trebuie să aibă o rezistență de izolare ridicată pentru a proteja împotriva curentului electric.

Categorii de încălțăminte de lucru pentru electricieni și tehnicieni de montaj

Pentru aceste profesii putem include încălțăminte de lucru (O) și încălțăminte de siguranță (S). Diferența este că pantofii de siguranță sunt echipați cu un deget de siguranță. Ulterior, încălțămintea se caracterizează printr-un număr sub care se află standardele pe care trebuie să le îndeplinească încălțămintea (de exemplu, O1, O2, S1, S2,…)

Litera B, care se regăsește după literele O și S, caracterizează încălțămintea de lucru sau de siguranță, care trebuie să îndeplinească cerințele de bază precis definite de standard privind: formă, căptușeală, căptușeală, limbă, talpă și design general.

Numărul 1 trebuie să îndeplinească cerințele de bază și să aibă spatele închis, proprietăți antistatice și absorbție în călcâi.

Numărul 2 trebuie să îndeplinească cerințele anterioare împreună cu rezistența la pătrunderea și absorbția apei. Această categorie poate să nu fie la fel de importantă pentru electricieni precum este pentru tehnicienii de asamblare.

Numărul 3 trebuie să îndeplinească cerințele anterioare împreună cu rezistența la perforare și să aibă o talpă călcată.

Numărul 4 caracterizează încălțămintea din cauciuc sau integral din plastic, care trebuie să îndeplinească cerințele de bază împreună cu absorbția în călcâi și proprietățile antistatice.

Numărul 5 caracterizează aceeași încălțăminte ca și categoria 4 cu un standard de rezistență la perforare și o talpă cu model.

În plus, știm abrevierile pe care cu siguranță ar trebui să le cauți atunci când vine vorba de pantofi de lucru. Litera C caracterizează încălțămintea conductivă, litera A pentru încălțămintea antistatică și litera I pentru încălțămintea izolatoare electric.

Incaltaminte de lucru pentru electricieni si tehnicieni de montaj din oferta noastra

Aproape toate tipurile de încălțăminte de lucru sunt potrivite pentru profesiile care sunt caracteristice acestui articol. Pentru munca in conditii de munca nesolicitante, poti alege sandale de lucru care iti ofera protectie picioarelor fara protectie pentru glezna sau tibie. Cizmele de lucru sunt puțin mai întărite decât sandalele, astfel încât oferă o protecție puțin mai mare, mai ales în zona de sub gleznă sau în zona coppului. Pantofii la gleznă sau la jumătatea gambei sunt puțin mai înalți și pot fi grozavi pentru asamblare sau lucrări electrice în aer liber sau în condiții de muncă mai solicitante. Indiferent de tipul de pantofi de lucru pe care îl alegeți, credem că vă veți simți confortabil și în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *