Blog

Casca de lucru

Căști de lucru

Căștile de protecție aparțin echipamentului individual de protecție. Utilizarea lor este cerută de lege și alte reglementări în unele profesii. O cască de lucru protejează capul de căderea obiectelor și de impact. Casca poate fi echipata cu accesorii speciale necesare unei activitati specifice de munca.

Pe ce să te concentrezi când îl alegi? – Construcția căștii de lucru

Carcasă pentru cască de lucru

Carcasa este partea principală a căștii, trebuie să reziste la impact și să-și distribuie energia pe o suprafață mai mare. Este realizat din termoplastice sau laminate. Poate fi echipat cu orificii de aerisire reglabile. Căștile din materiale termoplastice (ABS) excelează prin ușurință și flexibilitate.

Căștile laminate au rezistență mai mare, dar sunt mai grele și mai scumpe.

Captuseala

Căptușeala amortizează posibilele impacturi și asigură că casca este în poziția corectă. Poate fi realizat din plastic, piele sau spumă și materiale textile. Bretelele interioare reglabile vă permit să reglați dimensiunea căptușelii.

Benzi de prindere

Curelele de fixare mențin casca pe cap în timpul mișcărilor mai violente. Este confectionat din textile si piele. Pot fi echipate cu catarame de reglare și Velcro, uneori și cu sistem de eliberare rapidă.

Casca de protectie pentru lemne

Casca de protecție pentru tăietorii de lemne și lucrul cu un ferăstrău cu lanț diferă de o cască de construcție obișnuită în principal prin utilizarea de protecție auditivă integrată și de protecție a feței.

Echipament adițional

Inserția termică de iarnă asigură o mai bună izolare termică. Protecțiile auditive integrate protejează auzul de zgomotul puternic. Pentru a proteja fața se folosește un scut detașabil din plexiglas sau plasă. Elementele reflectorizante sporesc siguranta la locul de munca. Lampa integrată este utilizată pentru lucrul în condiții de lumină sau întuneric.

Dimensiunea căștii de protecție

Căștile de lucru obișnuite sunt realizate într-o mărime pentru toate, dar pot fi personalizate cu curele reglabile. Pentru unele căști, este necesar să se cunoască circumferința capului, care se măsoară chiar deasupra sprâncenelor și deasupra urechilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *