Blog

Cum să alegi mănușile de lucru pentru diverse locuri de muncă din casă?

Dacă sunteți un bricolător sau doar un reparator ocazional de lucruri obișnuite care se strică din când în când, cu siguranță știți că nu există niciodată suficiente mănuși de lucru acasă. Fie că este vorba de mănuși de lucru de unică folosință, mănuși de lucru din cauciuc sau mănuși de lucru textile, pur și simplu nu sunt niciodată suficiente. Dar știi care sunt mănușile cele mai dorite în gospodărie?

Lucrări la grădină

Mănușile de grădinărit special concepute combină adesea material flexibil pe dosul mâinii cu material durabil pe palme și degete. Astfel de mănuși se numesc scufundate, deoarece sunt confecționate din material textil elastic cauciucat cu un strat rezistent în partea palmei și a degetelor. Le puteți găsi în categoria mănuși de lucru cu scufundare în diferite stiluri și materiale cu durabilitate diferită.

Avantajul mănușilor scufundate este confortul excepțional combinat cu durabilitatea și beneficiul manevrării excelente a uneltelor de grădină. Datorită materialului de cauciuc din zona palmei, puteți prinde ferm orice echipament fără teama de a vă răni sau ca dispozitivul să vă alunece din mâini.

Dacă lucrați cu substanțe chimice precum spray-uri, pesticide sau îngrășăminte, vă recomandăm să folosiți mănuși întregi de cauciuc atunci când le manipulați pentru a preveni contactul lor cu pielea.

Lucrări de construcție în jurul casei

Când efectuați lucrări de construcție la exteriorul casei, este important să alegeți mănușile de lucru potrivite pentru a vă proteja mâinile de potențiale pericole sau răni. Există mai multe tipuri de materiale folosite pentru a face mănuși de lucru, inclusiv piele, latex, nitril, PVC și altele.

În cele mai multe cazuri, veți avea nevoie de mănuși din material durabil pentru a vă proteja de obiecte ascuțite, substanțe chimice sau alte tipuri de pericole. Mănușile din piele sunt o alegere populară pentru lucrările de construcție în aer liber, deoarece sunt rezistente la deteriorare și resping apa. Mănușile combinate piele-textil pot fi o alegere similară.

Lucrari de vopsire si renovari

Când vopsiți, veți dori mănuși de lucru care sunt rezistente la vopsea și substanțe chimice. Mănușile din nitril sau latex sunt adesea potrivite deoarece aceste materiale sunt rezistente la substanțe chimice și oferă o barieră eficientă. Fie alegeți mănuși de unică folosință mai puternice, fie alegeți mănuși de lucru din cauciuc mai subțiri pentru utilizări multiple.

Menaj

În funcție de ceea ce vei curăța, poți alege mănuși din diferite materiale, precum mănuși de latex, nitril, PVC, cauciuc, piele sau textile. Fiecare material are propriile sale avantaje și limitări. Mănușile din latex sau nitril sunt alegeri bune pentru protecție împotriva substanțelor chimice și murdăriei. Mănușile textile pot fi potrivite pentru protecția împotriva căldurii sau la mutarea mobilierului.

Lucrați cu lemn sau metal

Fie că depozitați lemn pentru sezonul de iarnă, fie că lucrați cu metal, ambele tipuri implică folosirea de unelte care vă pot răni. Mănușile anti-poroase sunt ideale pentru o astfel de muncă, care te vor proteja de un posibil pericol datorită materialului lor durabil. La manipularea lemnului sau a metalului în sine, este indicat să purtați mănuși care să nu provoace vânătăi sau care să nu treacă prin ele așchii sau alte fragmente de lemn sau metal. Pentru astfel de activități, vă recomandăm să alegeți mănuși din piele integrală sau mănuși combinate piele-textil.

Consecințele mănușilor de lucru selectate incorect pentru diferite activități

Există mai multe probleme comune și mai grave care pot fi legate de mănuși greșite. În general, poate fi o vătămare a mâinilor în sine, fie prin frecare, înțepătură sau iritare a pielii. Aceste leziuni nu sunt adesea periculoase, dar este necesar să se trateze imediat rana.

Mănușile alese incorect vă pot îngreuna să lucrați cu echipamente grele, făcându-vă munca mai periculoasă pentru dvs. și pentru cei din jur. Imaginează-ți că tehnologia îți alunecă din mâini în timp ce tăiezi sau tunzi, doar pentru că ai ales tipul de mănuși care nu au capacitatea de a ține ferm obiectele în mâini. Astfel de greșeli pot avea și consecințe fatale.

Amintiți-vă – alegeți responsabil mănușile de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *