Blog

Haina de lucru reflectorizanta in galben sau portocaliu?

Alegerea culorilor pentru hainele de lucru

Alegerea culorii nu pare întotdeauna o preocupare evidentă când vine vorba de EIP.

Indiferent dacă mănușile tale de cauciuc chimice sunt verzi sau negre… dacă pălăria ta este albastră sau galbenă… dacă hamul tău de protecție împotriva căderii este negru sau roșu. Acest lucru este greu de depășit pentru mintea oricui.

Dar există un tip de EIP în care culoarea face o mare diferență: îmbrăcămintea de înaltă vizibilitate.

Nimeni nu ar vrea să poarte o vestă de înaltă securitate neagră sau mată. Dar cum rămâne cu luminile fluorescente intermitente? Contează dacă vesta ta de siguranță este galben fluorescent sau portocaliu fluorescent? Sau este totul despre preferință?

Culorile fluorescente sunt ușor vizibile. Sunt culori specifice – galben, portocaliu și roșu.

Toate aceste culori sunt vizibile. Problema este că trebuie să fii sigur că ești vizibil în orice condiții. Acest lucru este valabil mai ales dacă lucrați în apropierea vehiculelor, utilajelor etc. Nu contează dacă este pe drum sau direcționează traficul într-un aeroport. Trebuie să fii vizibil și să fii identificabil în mod clar și instantaneu.

Unde vei lucra?

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare înainte de a vă decide asupra unei culori este locul în care veți lucra. Lucrați la drum într-o zonă rurală înconjurată de câmpuri și copaci? Veți așeza un trotuar în centrul orașului? Sau vei lucra pe un șantier cu praf?

Gândește-te la culorile care vor fi în jurul tău și alege o culoare care să contrasteze cu locul.

De ce vei fi înconjurat?

A ști exact ce te înconjoară este, de asemenea, un mare plus. Nu este suficient doar să știi că vei lucra pe un drum de țară sau pe un șantier. Asta nu îți spune tot ce trebuie să știi pentru a alege culoarea potrivită pentru îmbrăcămintea ta de protecție. Încercați întotdeauna să adaptați alegerea hainelor de lucru reflectorizante la mediu.

Vesta galbena cu vizibilitate mare

După cum vă puteți imagina, cel mai rău moment pentru a vedea orice culoare este între amurg și zori. Acest lucru se datorează faptului că nu există suficientă lumină pentru un contrast bun.

Folosiți haine galbene fluorescente atunci când lucrați în condiții de lumină scăzută. Aceste condiții includ amurgul sau noaptea. Este o culoare mai simplă și este mai vizibilă în lumină scăzută decât portocaliu fluorescent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *